Succesvolle Rabobank ledenpartij vrijdag 20 mei

22 mei

Het was vrijdag weer gezellig druk op het ‘smûkste’ kaatsveld van Noordoost Friesland. Maar liefst 18 jeugdige kaatsers hadden zich aangemeld voor deelname aan de Rabobank partij.

Bij de jongste categorie meisjes ging de 1e prijs verrassend naar de zeer blije Sigrid van der Veen. De 2e prijs was voor de steeds beter kaatsende Yenthe Bouma

Bij de jongste categorie jongens was Meint van Schepen deze avond oppermachtig en nam terecht de 1e prijs met krans in ontvangst. Zowel Wilco Bakker als Dirk Boonstra kaatsten evenveel punten bij elkaar maar door andere faktoren bij een gelijke stand mee te tellen, ging de 2e prijs naar Wilco Bakker en de derde prijs naar Dirk Boonstra.

IMG_8582

 

In de ‘middelste’ categorie zorgde Jente van der Veen dat er meerdere kransen bij huize Van der Veen aan de muur kwamen te hangen. Zij wist alle partijen te winnen en daarmee de terechte winnares in deze categorie. Tweede werd Femmy Tjepkema.

FullSizeRender

Bij de schooljongens werd spannend maar ook taktisch goed gekaatst. Hier moest de derde en laatste partij de beslissing brengen wie de 1e prijs in de wacht zou slepen. Het was Jacob Schregardus die op het nippertje wist te voorkomen dat er 3 kransen bij de familie Van der Veen moesten worden afgeleverd, want hij zorgde er met goed spel voor dat Rutmer van der Veen een paar eersten te weinig had voor de 1e prijs. Jacob mocht zodoende laat op de avond de krans in ontvangst nemen. De altijd fanatiek kaatsende Rutmer van der Veen moest genoegen nemen met de 2e prijs.

IMG_8590

De 4 aanmeldingen bij de senioren was natuurlijk aan de minimale kant, maar toch werd besloten de partij doorgang te laten vinden door ook hier 3 omlopen te kaatsen. Het enthousiasme en fanatisme was er niet minder om. Ook hier waren de verschillen tussen de nummers 1 t/m 3 gering. Tjeerd Zeilinga wist beslag te leggen op de krans + vleespakket, Freerk Dijkstra werd knap tweede met ook hier een vleespakket als beloning.

FullSizeRender (1)

Deel dit bericht